Monday, March 9, 2009

Coming soon ... "Pieter wordt 7"


Aanstaande zaterdag 14 maart is het zover : Pieter wordt 7 jaar.
Wat er staat te gebeuren daar kunnen we niet veel over meedelen op deze BLog ... maar het beeldje geeft misschien wat licht.

Monday, November 24, 2008

Noord Siberische Veluuwse Bike-Apocalyps


Veldrijders zijn "mietjes" !!
Dat is het enige wat we kunnen besluiten tijdens de terugrit van de fiets apocalyps die deze 5 "ijsberen" hebben getrotseerd.


Op de radio werd uitvoerig en bij herhaling gewag gemaakt van de helse condities waarin de veldrijders meer dan een uur moesten ploeteren.

Deze 5 titanen hebben daarentegen op zaterdag de Winterse weergoden getrotseerd gedurende meer dan 5 uur in het Nederlandse Poolgebied.

Te meer moesten zij de centimeters dikke pannekoeken-vlaai naar binnen werken die niet zou misstaan als donsdeken of berenvel.

(wordt vervolgd ...)

Monday, March 17, 2008

Nog Feest !


Een groot feestweekend was aangebroken. Niet alleen Pieter viert zijn kaarsjes, ook mama Hilde prijkt op de kalender van het kleine kamertje ...
De tocht ging richting Gent van een lounge aperitiefje verder langs een Japans experiment(Amatsu) en eindigde op de vloer (plansjee). De muziek viel binnen de context, alsook enkele bizarre aanwezigen. Op de foto hiernaast is het bijvoorbeeld niet duidelijk wie wie heeft meegebracht ... (meer foute boel hier).

Verjaardagsfeest !


Pieter nodigt zijn vrienden uit : Dante, Ebo, Lars, Thorbe, Wout en Flore vergezellen Arthur en feestvarken Pieter naar het "eeuwige" Pierke Pierlala in het Huis van Alijn (aka museum van volkskunde). Er wordt toch eerst even halt gehouden bij Jacob van Artevelde, maar het zwaard blijkt onbereikbaar. Het groot kanon staat ook vast, dus trekken we terug naar huis voor een lekkere pannekoek. Dank voor de mooie cadeautjes ! Dat het een coole bende is ziet u hiernaast. (klik hier voor meer foto's)

Friday, March 14, 2008

Pi-dag vandaag !


14 Maart dat is Pi-dag ! Inderdaad op deze dag is de verjaardag van onze Pieter en dus ook de dag van het magische getal Pi(3,14..).
Cadeautjes genoeg vanmorgen met Haaien, Transformers, Lego-auto's, Jack Sparrow kisten enz .. De schoolvriendjes worden verrast met 2 lekkere "Mama Cucina" cakes en een leesboek van "Haas".

Sunday, January 6, 2008

2008 goed inzetten

... dat is de boodschapWe hebben in ieder geval het jaar 2008 goed ingezet. In een ondergesneeuwd St Sorlin d'Arves (domein Les Sybelles) kon de jaarlijks-voor-1-week-grote-ski-familie, voor de gelegenheid onder de noemer "Vansteenkiste", alweer haar hartje ophalen. Dixit snowboard monitor is het ca 10 jaar geleden dat er nog eens een dergelijke hoeveelheid glij-plezier uit de lucht kwam gevallen rond deze tijd van het jaar.
We noteren 2 nieuwe snowboard overlopers (Yani en Thomas). Medailles werden uitgedeeld aan de witte meet voor respectievelijk eerstgenoemden zowel als Maxim en Arthur (1ière ètoile).

Uitblinker Pieter verdient een extra medaille voor het grootste doorzettingsvermogen want hij haalde zijn zilveren prikspeld (Flocon) ondanks eenzame ochtendlessen. We verwelkomen daarenboven de nieuwkomer Lucas die zijn eerste snelheidsovertredingen liet opmeten op de witte mat.

Oudejaarsavond werd ingezet met een fakkeltocht gevolgd door vuurwerk en een zoektocht naar de nimmer zoekgeraakte Maxim. Proficiat aan allen die de kaap van 0h30 hebben bereikt...
Eervolle vermelding voor Ziggy die zich nu ook op sleeptouw durft te laten nemen. Van sleeptouw gesproken, ondergetekende heeft 2 dames meegenomen op rondtrip maar nog steeds zijn beloofde waardering niet in ontvangst kunnen nemen.
Eind goed al goed met een week vol breakie-breaks en op naar Chalet 2008 ! Ik moet nu mijn valiezen gaan pakken ...Happy New year to all of you !
(klik hier voor meer beeldjes)

Tuesday, December 25, 2007

Kerst-KluisNa het vermoeiende kerstfeest maar deugdevol ontbijt trekt de familie richting Kluisbos voor een fikse wandeling. De heenrit leidt via de legendarische koppenberg en kronkelt zo via landelijke site-seeing naar het kluisbos. Eenmaal aangekomen ontplooit de groep zich uit de wagens en bestormen ze het geheuvelde bos. Het parcours ligt er verraderlijk bij met de vele bladeren en bemoste boomwortels. Het gevolg is dan ook met verstomming geslagen wanneer Umberto even met de Nikon lens de stevigheid van een kortafgezaagd boompje uittest. Resultaat is iedereen 5 minuten zonder adem en een gebarsten lensrand ...

Met deze zware last op de schouders trekken we naar de Kluistoren om een warm drankje te nuttigen. Een half uurtje later herhalen we deze oefening met een iets frissere consumptie...
Voor de onrustige zielen onder u : ... het lenskapje is geplakt op Umbe's camera en werkt nog steeds zoals nieuw, eigenlijk ietsje beter dan nieuw want we zijn weer een lesje wijzer ..